Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

mandag 26. mars 2007

Landsmøtet 2007 i Bergen

Denne helga stilte Trondheim PRESS med delegatene Maria, Helga, Hanne, Helle, Runar, Tina, Ragna og Julie på Landsmøtet til PRESS i Bergen. Møtet fant sted på den religiøse og private barne- og ungdomskolen St. Paul midt i Bergen sentrum, ironisk nok har PRESS politikk mot nettopp denne typen skoler, men det skal nevnes at vi trivdes nokså godt til tross for dette.


Trondheim PRESS på Landsmøtet 2007

På Landsmøtet vedtok vi blant annet våre fire hovedprioriteringer for året som kommer, og vi kom fram til at vi holder fast på fjorårets hovedprioriteringer:
  • Arbeid for en barnevennlig asylpolitikk
  • Utdanning og vann ut av GATS
  • Bedre kontroll med sluttbruken av norske våpen
  • Stans av kommersialisering og seksualisering av barndommen

Det kom inn forslag om å få inn 'barn og psykisk helse' på bekostning av 'bedre kontroll med sluttbruken av norske våpen'. Etter en heftig debatt var flertallet enig i at vi burde fortsette kampen om norske våpen, ettersom vi nå faktisk får ting til å skje på dette området.

Som et kompromiss til at 'barn og psykisk helse' ikke ble vedtatt som politisk hovedprioritering vedtok Landsmøtet en intern uttalelse som oppfordrer lokallag til å jobbe med 'barn og psykisk helse' ved siden av hovedprioriteringene i året som kommer. Personlig er dette noe jeg ønsker vi i Trondheim PRESS kan jobbe litt med i tiden framover.

En annen som også ønsker å sette 'barn og psykisk helse' på dagsorden er Tina Dahl, tidligere leder av Trondheim PRESS. Tinas kampsaker i PRESS er 'kommersialisering og seksualisering av barndommen' og nettopp 'barn og psykisk helse'. Dette kom fram i valgtalen hennes under Landsmøtet denne helga. Tina Dahl ble valgt inn i PRESS sitt sentralstyre og skal flytte til Oslo til sommeren, og trer inn i vervet sitt 10. august. Vi gleder oss kjempemasse til å jobbe med Tina sentralt, det blir utrolig koslig.


Tina er glad for å få lov til å sitte i sentralstyret i året som kommer

Det var ikke bare Tina som fra Trondheim PRESS skal sitte i sentralstyret neste år. Foruten leder Mari Soggnæs Andresen og nestleder Marianne Nerland som ble gjenvalgt til de samme vervene, skal Tina sitte som sentralstyremedlem sammen med vår kjære Helene Kjellmo. Helene er for tiden ute å reiser i Guatemala og kunne derfor ikke delta på Landsmøte, men alle var uansett enige i at Helene var en perfekt kandidat til denne jobben. Et litt morsomt poeng er at vi til høsten får fire trøndere i sentralstyret, som alle har vært ledere i Trondheim PRESS etter hverandre.

Helle Dyrendahl Staven, som sitter i styret i Trondheim PRESS, ble valgt inn i landsstyret for 'region midt' fra høsten av. Det vil jeg tro blir vanvittig gøy for både henne og oss i regionen. Helle er både energisk, morsom, sosial og omgjengelig - en perfekt kandidat til landsstyrevervet.

PRESS sine grunndokumenter fikk en skikkelig overhaling i løpet av helgen. Nye strukturer og en god del utskiftninger og nytt innhold, spesielt i den politiske plattformen. Julie fra Trondheim PRESS fikk for eksempel igjennom at organisasjonen skal ha politikk på temaet rasisme, noe vi synes er litt merkelig at ikke sto i plattformen fra før. Til neste år skal vi gå enda grundigere igjennom dokumentene og få igjennom flere slike saker.


Julie i Bergen på PRESS' Landsmøte 2007

Ellers kan vi nevne at vi har koset oss med mye god mat, minimalt med søvn og heftige debatter. Paraplyen ble overraskende nok liggende i sekken hele helgen, bedre vær kunne man bare drømme om. Vi kan konkludere med at Landsmøtet i Bergen ble utrolig bra, og vi gleder oss masse til neste års Landsmøte.


Helga, Maria, Hanne, Tina og Helle spiser middag på Landsmøtet

1 kommentar:

Marit Reitan Sandvik sa...

Bra oppsummert! -Så flink du e t å skriv!:)