Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

onsdag 21. mars 2007

Trondheim PRESS' appell på Antirasistisk Kveld

I dagens Adresseavis ser vi et fryktelig eksempel på hva som kan bli konsekvensene av mobbing og trakasering:

”...Den adopterte 14-åringen var ikke gammel nok til å komme inn på festen og skal møtt andre ungdommer utenfor lokalet. Der skal han ha blitt utsatt for trakasering av andre ungdommer. I følge vitner til hendelsen ble han utsatt for vold og rasistiske bemerkninger.” [ Adresseavisen 21.03.07 side 6 og adressa.no ]

Dette er ikke det første offeret for rasisme og diskriminering og hvis vi ikke gjør noe for å endre både ungdommers og voksnes holdninger, vil det heller ikke bli det siste.

I dag er det FNs internasjonale dag mot rasisme og diskriminering, en dag som har sitt opphav i Apartheid-regimet. I 1960 skjøt og drepte Sør-Afrikansk politi 69 mennesker og skadet mer enn 300. Hvorfor? På grunn av en fredelig demonstrasjon mot Apartheid-regimet!

Siden 1966 har denne dagen vært markert over hele verden, slik som her i kveld. Dere er nå tilstede på en slik markering og det kommer dere ikke til å angre på. Vær stolt av dere selv og hverandre.

Vi liker å sammenligne oss mennesker med fargenyansene på sjokolade. Det finnes både hvit, brun og svart. Og så til slutt stjerneeksempelet, hvor vi sammenligner oss mennesker med fylt sjokolade; det er det indre som teller!

- Maria Jordet Bruheim,
Leder av Trondheim PRESS

Ingen kommentarer: