Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

søndag 6. april 2008

Væpnet aksjon på Nordre






Lørdag formiddag troppet en væpnet gjeng med ungdommer opp midt i nordre. Politiet kom straks til stedet for å sjekke omstendighetene. Da fikk de vite at det var PRESS, Amnesty og Changemaker som hadde aksjon for økt kontroll med norsk våpeneksport. Aksjonistene krevde at den norske regjeringen må kreve en sluttbrukererklæring ved all eksport av norske våpen, og politiet tok med seg en brosjyre for å lære mer om våpenhandelen.

Det fine været gjorde at mange kom ut av hiet sitt for å dra på bytur. Og med sang, twist, heftige kostymer og lekevåpen stoppet mang en trønder for å se hva som foregikk. Og da kunne om lag 20 engasjerte ungdommer fortelle det de kunne om norges og verdens uansvarlige våpenhandel som gjør at mange barn lider. De som tok seg tid hadde også muligheten til å kaste piler på et stort kart for å illustrere at det er helt tilfeldig hvor norske våpen havner.

De fleste som stoppet var positive til aksjonen og skrev under på underskriftsarket, men det var også mange som ville ta kontroll på norges våpeneksport en annen dag.

Vi hadde satt oss et mål å samle inn 500 underskrifter, men jommen hadde vi ikke samlet inn mindre enn 554 signaturer i løpet av de to timene vi aksjonerte. Litt feiring med kaffe, te, kaker og godteri hadde alle sammen fortjent og ett klapp for innsatsen kunne vi også unne oss.

BRA JOBBA!

Ingen kommentarer: