Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

søndag 6. april 2008

Resolusjon vedtatt av Studentersamfundet


Styret ved Studentersamfundet i Trondhjem skriver i sin blogg;
Norsk kontroll over norske våpen
På Samfundsmøtet "Identitet som dreper" lørdag 5. april vedtok Storsalen en resolusjon som krever at norske myndigheter krever sluttbrukererklæring på alle norsk våpen. Storsalen ønsker ikke å tillate våre allierte å videreselge norske våpen til land vi selv ikke ønsker å selge våpen til.

Ingen av Storsalens besøkende stemte mot forslaget og Samfundet sender med dette et klart signal om at vi ønsker norsk kontroll på hvor norske våpen blir brukt.

Styret på Samfundet kommer til å følge opp resolusjonen.
Resolusjonen i sin helhet:

Krav om økt kontroll med norsk våpeneksport

Studentersamfundet I Trondhjem samlet til Samfundsmøte lørdag 05. april 2008 krever at regjeringen tar i bruk sluttbrukererklæring ved all eksport av våpen.


En sluttbrukererklæring er et dokument som sier hvem som mottar norske våpen, hvor våpnene installeres og hva de skal brukes til, samt at mottaker må be Norge om tillatelse til et eventuelt videresalg. Norge er i dag verdens 7. største våpeneksportør. Norske myndigheter krever sluttbrukererklæring fra alle land utenfor NATO, mens våre allierte i NATO ikke er bundet av en slik avtale og kan selge våpen videre til land Norge ikke ville ha solgt våpen til. I verste fall blir norske våpen brukt til grove menneskerettighetsbrudd rundt om i verden.

Studentersamfundet mener regjeringen må vite hvor norske våpen ender opp. Regjeringen må gå fram som et godt eksempel og øke kontrollen med norsk våpeneksport, slik at norske våpen ikke kommer på avveie. Studentersamfundet krever at regjeringen tar i bruk sluttbrukererklæring ved all eksport av våpen.

Forslagsstiller:
Runar Jenssen på vegne av
Trondheim PRESS – Redd Barna Ungdom
Amnestys Studentnettverk i Trondheim
Changemaker Trondheim Student

Resolusjonen ble vedtatt med 110 stemmer for, 0 stemmer mot og 9 avholdende stemmer.


Ingen kommentarer: