Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

onsdag 2. april 2008

Resolusjonsforslag til Studentersamfundet

Trondheim PRESS fremmer resolusjonsforslag på Samfundsmøtet lørdag 5. april klokken 19.00. Alle medlemmer av Samfundet oppfordres til å komme og si sin mening.

Resolusjonsforslaget lyder som følger:

Krav om økt kontroll med norsk våpeneksport

Studentersamfundet I Trondhjem samlet til Samfundsmøte lørdag 05. april 2008 krever at regjeringen tar i bruk sluttbrukererklæring ved all eksport av våpen.

En sluttbrukererklæring er et dokument som sier hvem som mottar norske våpen, hvor våpnene installeres og hva de skal brukes til, samt at mottaker må be Norge om tillatelse til et eventuelt videresalg. Norge er i dag verdens 7. største våpeneksportør. Norske myndigheter krever sluttbrukererklæring fra alle land utenfor NATO, mens våre allierte i NATO ikke er bundet av en slik avtale og kan selge våpen videre til land Norge ikke ville ha solgt våpen til. I verste fall blir norske våpen brukt til grove menneskerettighetsbrudd rundt om i verden.

Studentersamfundet mener regjeringen må vite hvor norske våpen ender opp. Regjeringen må gå fram som et godt eksempel og øke kontrollen med norsk våpeneksport, slik at norske våpen ikke kommer på avveie. Studentersamfundet krever at regjeringen tar i bruk sluttbrukererklæring ved all eksport av våpen.

Forslagsstiller:
Runar Jenssen på vegne av
Trondheim PRESS – Redd Barna Ungdom
Amnestys Studentnettverk i Trondheim og
Changemaker Trondheim Student

Ingen kommentarer: