Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

fredag 4. april 2008

PRESSEMELDING:

Krever kontroll med norsk våpeneksport

PRESS – Redd Barna Ungdom, Amnesty og Changemaker krever at den norske regjeringen skal vite hvor norskproduserte våpen og ammunisjon ender opp. Norge må kreve sluttbrukererklæring fra alle land som kjøper norske våpen.


I den forbindelse arrangeres det en stor aksjon på Nordre i Trondheim lørdag 5. april fra klokken 12.00 til 15.00, hvor vi vil sette fokus på den ukontrollerte våpenhandelen. AUF, SU og Senterungdommen i Trondheim stiller seg også bak aksjonen.

Vi vil i denne aksjonen ta på oss typisk norske klær (bunad, lusekofte, nikkers etc.) og synge sanger/kamprop. Vi har også laget et verdenskart hvor tilskuerne kan kaste dartpiler på, for å illustrere hvor tilfeldig det er hvor norske våpen ender opp. Vi vil etter hvert som folk har kastet plassere en nål med norsk flagg hvor pilen traff.

Under aksjonen skal vi samle inn underskrifter som stiller krav om at Norge skal kreve sluttbrukererklæring, et dokument som sier hvor våpnene skal installeres og brukes, fra alle land vi selger våpen til. Underskriftene vil overlevere til Sør-Trøndelag Arbeiderpartis fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Våpen er en av verdens største eksportvarer, og Norge er i dag verdens syvende største våpeneksportør. Våpenhandelen er kommet ute av kontroll. Norske myndigheter er nå i dialog med våpenindustrien for å utarbeide nye retningslinjer for norsk våpeneksport. Vi mener Norge bør gå fram som et godt eksempel og øke kontrollen med våpenhandelen, slik at norske våpen ikke ender opp i land som bryter med borgerkrig eller som bryter med menneskerettighetene.

Norge krever i dag sluttbrukererklæring fra alle land utenfor NATO. Vi krever at Norge legger fram krav om sluttbrukererklæring også innad i NATO, ettersom flere NATO-land selger våpen videre til land Norge aldri ville solgt til. Vi krever sluttbrukererklæring nå!

Ingen kommentarer: