Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

fredag 17. august 2007

Nettmøte med Senterpartiets ordførerkandidat Tone Sofie Aglen

Barn og psykisk helse

I dag må barn og unge vente flere måneder i kø for behandling av psykiske plager, dette er uholdbart. Hva vil du gjøre for å redusere ventetiden for barn og unge som står i kø for psykososiale helsetjenester?


Runar Jenssen, Trondheim PRESS - Redd Barna Ungdom

Svar: Hei Det er uverdig at man må vente så lenge: man kan vente med et vondt kne, men har man psykiske problemer trenger man hjelp nå. Jeg mener vi skal ha ventelistegaranti for barn og unge i psykiatrien. Men psykiske problemer er at samfunnsproblem vi også må få bukt med på et tidligere stadium. Jeg er opptatt av at vi må satse langt sterkere på forebygging, slik som bedre helsesøstertjenester, mer fokus på psykisk helse i skolen, flere møteplasser og lavterskeltilbud i nærmiljøet. Jeg tror alt for mange unge føler på presset om å være vellykket, og det må vi som politikere ta på alvor.

Mvh Tone Sofie:-)
[17.08.07 14:41]

16-årig stemmerett

Hva synes du om 16-årig stemmerett ved kommune og fylkestingsvalget 2011? Synes du det er rett at 16-åringer kan bli dømt av lover de ikke får vært med å bestemme, eller at 16-åringer må betale skatt til saker de ikke har fått vært med på å stemme over? Kommune og fylkestingsvalget er spesielt interessant for de unge ettersom skoler og kommunale fritidstilbud er av de yngres interesse.

Runar Jenssen, Trondheim PRESS - Redd Barna Ungdom

Svar: Hei Jeg er helt ærlig litt usikker, men jeg synes det er et kjempeproblem at kun 1 av 3 førstegangsvelgere bruker stemmeretten sin. Jeg tror vi må se bredt på hvordan det politiske engasjementet blant unge skal øke. Jeg synes vi skal vurdere forsøk med stemmerett til 16-åringer, og vurdere på bakgrunn av noen erfaringer.

Mvh Tone Sofie:-)
[17.08.07 14:31]

Fritidsaktiviteter for barn i asylmottak

Kommunen har ansvar for at alle barn har like muligheter for fritidsaktiviteter. Vil dere gå inn for å starte organisert idrett/fritidsaktiviteter for barn og unge i området rundt Heimdal Asylmottak på Sandmoen?


Runar Jenssen, Trondheim PRESS - Redd Barna Ungdom

Svar: Jaaaa!

Mvh Tone Sofie:-)
[17.08.07 14:29]





Hentet fra nettmøtet med Tone Sofie Aglen på adressa.no

Ingen kommentarer: