Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

fredag 30. mars 2007

Trondheim PRESS stiller krav til kommunen

I går overleverte Trondheim PRESS 593 underskrifter til Trondheim Kommune, representert ved varaordfører Knut Fagerbakke. Underskriftene gjaldt et opprop mot at barnevernet i Trondheim bryter lovpålagte tidsfrister. Fristene er satt for at barn som lever i en vanskelig situasjon skal få hjelp så raskt som mulig, fordi barn ikke skal lide unødig. Kravet vårt var at Trondheim Kommune må ta ansvar og følge barnevernsloven. Maria, leder i Trondheim PRESS, gjorde dette klart ovenfor alle kommunens toppolitikere.


Trondheim PRESS i Storsalen på Trondheim Rådhus

BARNEVERNLOVEN SIER:
Barneverntjenesten skal snarest, og senest innen en uke, gjennomgå innkomne meldinger og vurdere om meldingen skal følges opp med undersøkelser. En undersøkelse skal gjennomføres snarest og senest innen tre måneder. I særlige tilfelle kan fristen være seks måneder. Ved oversittelse av fristene kan fylkesmannen ilegge kommunen mulkt.

I løpet av 2006 brøt barnevernet i Trondheim tidsfristen for å reagere ved bekymringsmeldinger 6 ganger, og fristen for videre undersøkelse 51 ganger. Det er Trondheim Kommune som har ansvaret for barnevern innad i kommunen. Vi i Trondheim PRESS mener 57 lovbrudd på ett år er uholdbart, det er faktisk barn i vanskelige situasjoner dette er snakk om. Noe må bli gjort snarest. Svaret fra Trondheim Kommune var at de allerede har satt av ekstra midler til denne saken, så vi håper dette ikke gjentar seg.

"Trondheim PRESS is watching you!"

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon