Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

mandag 12. mars 2007

Trondheim PRESS i 8. mars-tog

8. mars var kvinndagen og jeg vil gratulere alle med dagen som var.


Helle og Runar går i 8. mars-tog sammen med Trondheim PRESS

Vi i Trondheim PRESS valgte denne dagen å fokusere på undertrykkelse av unge jenters seksualitet, og gikk i tog under parolen; STRAFF KJØNNSLEMLESTERNE. Banneret vårt kunne man også se i bakgrunnen av et bilde i avisen dagen etter.


Adresseavisen 9. mars, side 10

Kjønnslemlesting er en tradisjon som hver år utsetter over 3 millioner unge jenter for alvorlige konsekvenser. Mange får psykiske og fysiske skader for livet, i værste fall kan disse jentene dø av de skadene de blir påført. Barnekonvensjonen setter barns helse forran slike ritualer som er til skade for barna.

Ritualer som kjønnslemlesting må avskaffes, kjønnslemlesterne må tas og straffes hardt. På midten av 90-tallet fikk vi et lovverk som skulle brukes for å straffe de som fortsatt holder dette ritualet ved like, etter alt jeg vet har denne loven aldri blitt tatt i bruk. Vi vet at unge jenter her i landet fortsatt blir mishandlet på det groveste. Omskjærere blir gjerne bestilt fra utlandet. Omreisende omskjærere som opererer i hele Europa kommer til Norge og lemlester jenter ulovlig, mange foreldre tar også med seg barna til land hvor omskjæring av jenter er lovlig. Vi i PRESS-Redd Barna Ungdom krever at foreldre som lar sine barn kjønnslemlestes må straffes, og at et internasjonalt forbud mot kjønnslemlesting opprettes.

Kvinnedagen er en fin dag å markere unge jenters rett til å bestemme over sin egen kropp, og rett til ikke å bli utsatt for dette livsfarlige ritualet. Kjønnslemlesting er horribelt, straffeloven må tas i bruk, STRAFF KJØNNSLEMLESTERNE.

Ingen kommentarer: