Bli medlem? Klikk her!
Legg gjerne igjen kommentar til postene våre.

fredag 8. juni 2007

Skal vi leke vannkrig? - Aksjonsverksted

I morgen er det klart for kick-off på sommerens store PRESS-kampanje i Trondheim! Kampanjen har tittelen "Skal vi leke vannkrig?", og vi skal ut i byens gater å leke vannkrig for å få folk til å støtte barns rett til vann i fattige land. Det kommer til å bli VANNvittig gøy!

- Helle er på de fattiges side i vannkrigen, og hun er nokså fornøyd!

Kampanjen går ut på å samle inn "bildeunderskrifter" mot vannprivatisering. Her skal de som "skriver under" oppropet fotograferes med en vannpistol og en plakat som sier at de står på de fattiges side i vannkrigen. Vi krever at vann tas ut av WTO.

- Hanne Kristine står på de fattiges side i vannkrigen, fordi barn har rett til vann!

Retten til rent drikkevann er fastslått i FNs barnekonvensjon. I dag mangler 1,1 milliarder mennesker tilgang på rent drikkevann. I følge en FN-rapport fra 2006 dør 4900 barn hver eneste dag av sykdommer relatert til skittent drikkevann.

I går hadde vi aksjonsverksted hvor vi malte et banner hvor det sto "Skal vi leke vannkrig?", vi lagde plakater formet som vanndråper som skal brukes til "bildeunderskriftene". Dessuten kjøpte vi inn noen ekstra våpen til vannkrigen. En liten babypistol, et gigantisk monster av et vanngevær, samt en dunge med vannballonger.

I går fikk vi også et nytt aktivt medlem. Marie er 18 år og fra Flatåsen. Det hun synes virker mest spennende med PRESS er at vi driver med akjoner og demonstrasjoner, og slik setter fokus på barns rettigheter og får gjennomslag for våre saker. Hun gleder seg nå til å delta i aksjonen i morgen.

Hvis været holder seg like bra som den siste uken har Runar lovet å spille den store stygge dresskledde representanten fra Verdens Handelsorganisasjon (WTO). WTO jobber for å privatisere den allerede dårlige vannsektoren i sør, slik at vestlige selskap kan gå inn å kreve høye summer for vannet. De som skriver under dette oppropet får muligheten til å sprute vann og kaste vannballonger på den skumle WTO-mannen som tar vannet fra de fattige.

- Runar er klar for vannkrig!

Maria viser hvem som er sjefen, og mener hennes tøffe ytre skal "overbevise" folk hvilken side som er lurest å velge i kampen om de fattiges rett til vann. Trondheim PRESS er klar for vannkrig, hvilken side velger du?

Vi oppfordrer med dette byens befolkning om å komme utenfor Solsiden mellom 12.00 og 15.00 i morgen (lørdag 9. juni) for å la seg fotografere til oppropet. Bildene skal overleveres til Utviklingsminister, Erik Solheim.

- Be there, or else!

Ingen kommentarer: